Hatékony a VOLUME indikátor? Hogyan használjuk a legjobb eredmények eléréséhez a VOLUME indikátort?

A Volume indikátor az egyik leg alapvetőbb tőzsdei indikátor. Kiválóan jelzi, hogy az adott gyertyához kapcsolódóan a vásárlás vagy az eladás dominál az adott kriptoeszköz tekintetében, amelyet beállítottunk a charton. Továbbá jelzi, hogy milyen mértékű ez az aktivitás a volume indikátor jelzésének magasságával.

A Volume indikátort jól alkalmazhatjuk a beinduló vásárlási (zöld jelzések) vagy eladási (piros jelzések) folyamatok indikálására, amelynek segítségével jobb döntséeket hozhotunk, hogy milyen (long vagy short) kötést és mikor érdemes létrehozni.

Például, ha az indikátor egy nagyobb (az előzőeknél egyértleműen magasabb) zöld jelzést ad, akkor érdemes long kötést létrehozni, mert elkezdik vásárolni az adott kriptoeszközt, így vérhatóan a következő gyertyákon emelkedni fog az ára és profitot realizálhatunk.

Fontos, hogy a Volume indikátor alkalmazása mellett be kell azonositanunk az aktuális trendet az árszerkezet elemzésével és pld. mozgó átlagok alkalmazásával, illetve érdemes további momentum indikátort alkalmazni, mint pld. az RSI.

A fentieket részletesen tartalmazza az alábbi videónk. Részletesen bemutatjuk a Volume indikátor működését és hatékony alkalmazását. Hogyan kereskedjünk nyereségesen a volume indikátor alkalmazásával és milyen további eszközöket (pld. trendvonalak), indikátorokat érdemes alkalmazni.

Volume indikátor alkalmazható a Bybit tőzsdén kiemelkedő eredménnyel a BYBIT alacsony kezelési költségei miatt. Kezd el a profittermelést, BYBIT REGISZTRÁCIÓ>